torstai 26. lokakuuta 2017

Mehikasveja ja kurpitsoja


Viime yönä laskeutui ensilumi ja märät lumenrippeet sinnittelevät yhä maanpinnalla. Tuntuu ettei edellisistä lumista ole kovin pitkä aika, koska takatalvihan se kävi vielä yhdeksäs toukokuuta.


Todistusaineistoa toukokuisesta lumipyrystä.

Vuodenajat ovat rikkaus ja jokaisesta sesongista riittää iloitsemisen aihetta. Tämä kurpitsasesonki on käynyt minulle kovin mieluisaksi.




Halloween on rantautunut meille Suomeen vasta viime vuosien aikana, eikä omassa lapsuudessani sellaista vielä osattu juhlia. Se on oikeastaan hyvä niin, koska nyt on mukavaa kehitellä aivan omia kurpitsatraditioita perheelle. Kummituspöytäliinaa ja herkkutarjoilua ainakin tarvitaan!


Kurpitsat ovat minusta symppiksiä ja pumpkin-sana kuvastaa hauskasti niiden pyylevän sievää olemusta. Jos minulla olisi (ehkä jonain päivänä vielä onkin) hyötytarha, kasvaisi siellä ehdottomasti kurpitsoja.



Nyt kurpitsajuhlieni keskipisteeksi kelpasi ostokurpitsa, joka ehostui koristekurpitsojen kera mehikasvi-istutukseksi. Oikea hyvänmielen istutus tähän vuodenaikaan ja hauskaa pikku puuhastelua pimenevien iltojen ratoksi. Istutuksen tekoon on tulossa ohje!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti