lauantai 28. lokakuuta 2017

Ohje: mehikasvi-istutus kurpitsaan

 
Kurpitsat ja nahkealehtiset mehikasvit sopivat kauniisti yhteen. Pienet koristekurpitsat käyvät istutusten somisteiksi sellaisenaan. Suuremmista kurpitsoista saa näyttävän ruukun.


Minä asettelin kurpitsaan tehdyn istutuksen korivatiin. Yhtä hyvin istutus asettuu nätille lautaselle tai tarjottimelle. Kurpitsan oranssia väriä tasapainottaa vadin kylmä harmaa sävy, vihreä taasen nostaa kurpitsan kirkkauden esiin. Sommittelun harmonia perustuu parillisiin ja parittomiin elementteihin, joten pieniä koristeita suosittelen hankkimaan kaksin kappalein.

Asetelmaan kannattaa suhtautua kuin viikonlopun kukkakimppuun, koska kurpitsan kuori ei harmi kyllä säily huoneenlämmössä kovin pitkään.


Materiaalit:

Laakea astia
Riittävän iso kurpitsa
Pieniä koristekurpitsoja
Koristekiviä
Väritykseen sopiva kynttilä
Kaktusmultaa
Pieniä mehikasveja

Kasveina käytin herttalyhtyä ja hauskan näköisiä kaktuksia(?), jotka muistuttavat korallia. Herttalyhdyn hennot köynnökset antavat sommitelmalle sopivasti herkkyyttä ja toimivat vastaparina pulleille kurpitsoille. Jos kaipaat istutukseen kukkivaa, pieni oranssi tulilatva sopii istutukseen mainiosti!

Työvaiheet:


1) Tarkista, istuuko kurpitsa suorassa ja poista tarvittaessa pohjasta kanta. Leikkaa seuraavaksi kurpitsalta hattu siten, että kurpitsaan jää riittävästi istutustilaa.


2) Koverra kurpitsan sisältö veitsellä tai lusikalla. Siisti reunoja. Kurpitsaruukun seinien paksuudeksi sopii noin senttimetri.


3) Täytä kurpitsaruukku mullalla. Jätä istutusvaraa.


4) Sommittele ja istuta kasvit. Tiivistä välit mullalla.


5) Siisti kurpitsan reunat mullasta.



6) Asettele koristekiviä mullan peitoksi.


6) Sommittele vadille istutus, koristekurpitsat, kynttilä ja pari suurempaa koristekiveä. Asettele herttalyhdyn köynnökset kiemurtelemaan sommitelmassa.

Lopuksi jääkin tehtäväksi keittää kuppi teetä - tai aloittaa jo glögikausi, rentoutua istutusta ihaillen ja poltella ahkerasti siihen aseteltua kynttilää. Tunnelmallista halloweenia!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti