lauantai 21. lokakuuta 2017

Ensimmäiset pakkasyöt


Aurinko laskee. Ensimmäiset yöpakkaset ovat tulleet. Taivas on jälleen niin kultareunuksinen, että tulee tunne, voiko elämässään tarvita mitään muuta! Paitsi kasveja, paljon kasveja. Pelargonit nostin suunnitelmieni mukaan sisälle ja kaappiinsa ulkosalle jäivät ostopelat ja tuoksupelargoni.


Inspiraatiotarha taitaa olla jo unienikin maisema. Tarhan suunnitteluun iski - nimensä mukaan, äkillinen inspiraatio, sillä innostuin erilaisia kuvia selatessani hiekka- ja kivikoristeisesta kukkamaasta sekä "kumoon kellahtaneista" ruukuista. Ideakuva täällä. Onneksi on koko talvi aikaa suunnitella.


Ihailuni suosioon sulkeutuivat myös muodikkaat mehikasvit. Mehikasveja minulla ei vihersisustuksessani juurikaan ole ollut. Kaktusten ja nahkealehtisten lajien lisäksi muutama harva hassu täydentämässä jotain sopivaa koloa.


Nyt mehikasvien nahkean pullea muotokieli puhuttelee niin, etten saa niitä mielestäni. Aloin jo päässäni ynnäillä, kuinka mainiosti mehikasviryhmä viihtyisikään paahteessa kylpevässä rinteessämme... Muuten, vaikea uskoa, että vielä viikko sitten otin kesävaatteissa hetken aurinkoa terassilla ja nyt ensimmäiset pakkaset ovat täällä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti