sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Onni on pelargonitarha

 
Voi onnea ja autuutta! Minun kevääni alkoi heti loppiaisesta. Nimittäin pelargonin siemenet sai laittaa jo itämään. Kesäterassille on siis odotettavissa valkoisia kaunokaisia.


Ostin idätykseen sopivan pienoiskasvihuoneen, taimimultaa ja sinkkialustan. Siemenet tilasin erään illan iloksi netistä.


Rootrainers-pienoiskasvihuone taitaa tehdä taimikasvatuksesta oikein välineurheilua, mutta sallittakoon minulle tällainen harmiton kevättalven hömppä. Ainakin sopii odottaa vahvajuurisia taimia kaikenmaailman avattavien tuuletuskennojen avulla.


Pelargonitarhani asettautui ikkunalle ja varustauduin maltilla odottamaan itämistä. Mutta kappas, äkkäsin jo kylvöstä kolmantena päivänä pirteitä taimia. Raikkaan vihreitä pieniä söpöläisiä puski tiensä mullan läpi. Rakkautta!


Multaan pääsi 24 siementä, kukin sievästi omaan kennoonsa. Kolme vielä ujostelee itämistään tai sitten eivät jaksa kilpasille siskojensa ja veljiensä kasvuvauhtiin. Kunpa näistä pintaan päässeistä nyt varttuisi oikein komeita ja hyvinvoivia kesäkukkia.

Ainakin se on taattua, että kesä vielä tulee!

💚

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti