perjantai 6. tammikuuta 2017

Kevättä rinnassa

 
Kukkapotit ovat asettautuneet tasaisesti sinne tänne alakerran isoa tilaa, jossa valonnälkäisille kasveille riittää kajoa. Vihreät ilostuttajat saavat talvikauden tuntumaan paljon keväisemmältä.


Kotimme on mainio paitsi meille asukkaille, myös kasveille. Isoin ikkunoin varustettu rinnekoti haukkoo valoa sisään, minkä Suomen oloissa nyt vain irti saa. Valkoinen sisustus vielä varmistaa, ettei arvokas valoenergia mene hukkaan. Se päätyy sinne minne pitääkin - kasvien lehdille.


Olohuoneen peilihyllyn uskon olevan kasveille erityisen mieluisa paikka, sillä se sijaitsee ikkunoita vastapäisellä seinustalla ja peili heijastelee valon kasvien pimentopuolellekin.


Samaistun kasvien valon tarpeeseen, sillä tammikuiset kirkkaat päivät saavat kummasti virkoamaan nuupahtaneesta olosta. Lisää aurinkoa kiitos!


Lasivitriinin päällä oloistaan nauttiva ellinkissus kannustaa uskomaan kevään tuloon. Se kurkottaa venyviä varsiaan kohti ikkunaa ja levittää tuoreita vihreitä lehtiään ahmiakseen valoa.


Nyt on vain ripoteltava ympärilleen lisää vihreyttäjiä. Lankaköynnös, mehikasvi ja liuska-aralia ainakin... Vielä kun löytäisin jostain esikon, niin johan on kevättä rinnassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti