torstai 5. tammikuuta 2017

Kuvamuistio vihreästä joulusta

Jouluhan se tuli ja meni. Laitan kuitenkin loppiaisen kunniaksi kuvasatoa kasvillisuudesta, joka  vehreytti jouluamme. Kuvat toimittavat muistitaulun virkaa ja avustavat, kun joulun suunnittelu taas seuraavan kerran koittaa.



Kynttilät ja kasvit - yksinkertainen mutta taattu joulutunnelma! Kyllä tuli useana iltana vain istuttua  ja ihasteltua vihreitä ilopilkkuja kynttilähämyssä.


Kartiovalkokuusi oli kiva jouluinen somiste, jonka hankin jo marraskuun puolella. Se on sinnitellyt lähes loppiaiseen saakka. Nyt alkaa olla neulasiaan varisuttavan ressukan aika luovuttaa paikkansa jollekin uudelle vihreyttäjälle.


Sisätiloissa havut eivät ensisijaisesti viihdy, mutta kastelemalla parisen kertaa viikossa ja tarkkailemalla mullan kosteutta olen saanut ne säilymään. Nämä matalat havut olivat suojateistani herkimpiä kuivahtamaan. Luulenpa vastaisuudessa tarjoavani niille paikan terassilla, mikäli ensi vuonnakin intoudun samaan hankintaan.


Sypressit ovat oleilleet tyytyväisinä marraskuulta tähän saakka, eivätkä tunnu vieläkään valittavan oloistaan. Ne saavat olla ruukuissaan rauhassa niin pitkään kuin jaksavat.


Huurteisten koristeoksien kuivumista ei tarvitse pelätä. Maljakko on uusi hankinta. Tyylikäs ja sulavalinjainen - juuri minun makuuni!



Pilkahdus punaista saatiin ruusujen avulla. Lasitölkki antaa leikkokukille jotenkin kivan luontevan olemuksen. Aina ei maljakkoa tarvitse.


Lisää leikkokukkia. Kuusi sai tänä vuonna tehtäväkseen huolehtia lasipulloon sujauttamistani neilikkakimpuista.


Hyasintteja käväisi jouluvierailulla kahdessa erässä. Yhteensä siis kuusi valkoista tuoksuvaa ihanuutta!


Valkoinen amaryllis, mitä siitä sanomaan <3

Mutta nyt katse kohti kevättä. Ajatukset alkavat olla jo toiveekkaana auringonpaisteessa ja varovainen kesän kaipuukin häämöttää mielessä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti