lauantai 11. marraskuuta 2017

Pelargonikaappi amaryllisten aikaan


Auringonpaiste on kaukainen muisto. Nyt sataa ja meri puskee mustasta maisemasta tuulenpuuskia niin, että pellit kolisee. Ensimmäiset glögit on keitetty, takassa poltettu kynttilöitä ja amaryllis on kasvattanut kukkavanaa. Kuvissa kylvetään alkuviikon huurteisessa aamussa.



Viikon aikana pelargonikaapissa on tapahtunut muutos: havaittavissa on kellastuneita lehtiä ja kukkanuppuja jotka empivät aukeamistaan. Rakkaimmat yksilöt ovat ajat sitten pelastettu sisätiloihin. Muut jatkavat elämäänsä pistokkaissa.


Ulos ei tee mieli, mutta sisällä on myllätty vihersisustamisen puuskassa. Marraskuu saa katseen kääntymään tiloihin, joissa kesäaikaan kulkee vain ohi. Joulukin on käynyt mielessä. Miltä se voisi tänä vuonna näyttää ja maistua?


Pelargonikaappi on suorastaan tehty joulutonttujen majapaikaksi. Ehkäpä sinne muutama tonttu muuttaakin. Kukkamaalta pelastin siilikoristeen kaapin asukkaaksi ja joitain talvenkestäviä kasveja sinne olisi mukava laittaa talvetuskokeilussa sinnittelevien maahumaloiden kannustajiksi.

Kaunista lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti